Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Emilie Autumn a GothLoli

2008.09.08

   Emilie 1979. szeptember 22-én született Californiában. Zenei pályáját egyből hegedüléssel kezdte még négy éves korában. Tíz évesen kerül el a Colburn iskolába, ahol leginkább az improvizációs zenélés művészetét sikerült elsajátítania. Az iskolát azonban hamar abbahagyta és otthon képezte tovább magát. Ebben az időben nagyon sok könyv megfordult a kezében, kezdve a zenei történelemtől, a feminista irodalmon keresztül, Shakespeare-ig.Kép Tizenöt évesen sikerül bekerülnie az indianai zenei akadémiára. Nem túl hétköznapi öltözködési stílusa (lila, rózsaszín és vörös hajtincsek + katonai bakancs, ami egyébként az Enchant érát jellemzik majd a későbbiekben) már akkor is fontos szerepet töltött be az életében. Az egyetemen többek között emiatt is gyűlt meg a baja a vezetőséggel, így két év után maga mögött hagyta Indianát.

  Miután hazatért Los Angelesbe az érdeklődése a reneszánsz és a barokk világ felé fordult, amik mellett a modern rock és jazz zenét is tüzetesen tanulmányozta.

 

 Egy év múlva a zenélés mellé belekezdet azt éneklésbe is. Zenei karrierje ekkortájt kezdődött igazán el, leszerződött ugyanis egy ismeretlen kiadóhoz! Szerencséje rövid életűnek bizonyult, mivel a producerek azonnal nekiláttak dalai átformálásának. A vele való ilyesfajta bánás miatt Emilie hamar otthagyta a kiadót és egyedül folytatta tovább a munkát. Hegedű és énektudását a barátaival alapított barokk együttesben, a Ravensong-ban kamatoztatta. 2000-ben létrehozta saját kiadóját a Traitor Records-t. Itt jelentette meg klasszikus hegedűvel még 1997-ben felvett kiadványát, az On a Day-t. 2001-ben Emilie Chicagóba tette át székhelyét és nekilátott debütáló albuma, az Enchant munkálatainak. A lemez előfutáraként a mára már klasszikussá vált Chambermaid EP látott napvilágot. A 2001. szeptember 11-i terrortámadás -számtalan előadóművész között- őt is mélyen érintette. Az áldozatok emlékére adta ki még ebben az évben a By The Sword anyagot, aminek a bevételét az Amerikai Vörös Kereszt valamint az AmeriCares szervezet számára ajánlotta fel. Emilie az Enchant munkálatait végül is 2003-ban fejezte be. A lemez 14 dalt tartalmaz, legfőképpen a Kép rock, a klasszikus és kelta zenei karakterek érezhetőek rajta. Az album első körben az interneten volt hozzáférhető teljesen ingyen és bérmentve. Azok számára, akik fizettek a letöltésért - mert ez az opció is elérhető volt - egy külön kódot juttatott el Emilie, amivel hozzáférhettek bonusz dalokhoz és videókhoz. A lemezt egyébként 2007-ben újra kiadta a Trisol Music Group.

  A siker szele első ízben tehát 2003-ban legyintette meg a fiatal hegedűművészt, aki ekkora már rajongók és támogatók sokaságát tudhatta maga mögött. Ekkor fedezte fel őt Courtney Love, aki mindjárt magával is vitte Emilie-t Francia honba, ahol épp a debütáló szóló anyagát, az America’s Sweetheartot rögzítette. A felvételi munkálatokat természetesen turné plusz a Tv-s fellépések követték. Billy Corgan a Smashing Pumpkins frontembere is felfigyelt a LoveEmilie-re. Miután Courtney Love turnéja jogi problémák miatt szünetelni volt kénytelen, „hősnőnk” visszautazott Chicagóba, ahol Corgan egyik új - a szólólemezéhez tartozó - dalának, a DIA-nak a munkálataiban vállalt részt. Egészen 2005-ig együtt dolgoztak, ekkor azonban Emilie visszatért saját szóló karriere egyengetéséhez. Szeptemberben látott neki az Opheliac munkálatainak a chicagói Mad Villain Studios-ban. Ez az anyag sokkal agresszívabb, erőteljesebb lett, mint az elődei. A cikk elején emlegetett viktoriánus industrial stílus ekkor alakult ki Emilie pályafutása során. A művésznő a lemezt saját szavaival „önéletrajzi ihletésűként” jellemezte. által felfedezet

 2005 egy másik szempontból is nagyon fontos a történetünkben, hisz ebben az évben szerződtette Emilie fellépéseihez a The Bloody Crumpets néven ismert „együttest”. 2006. január 13-án ez az új felállás teltházas koncertet adott a chicagói Double Door-ban, nem volt hát kérdéses az együttműködés jövője. Még ennek az évnek a tavaszán megjelent az Opheliac-nak egy EP-je, ami 8 teljes dalt tartalmazott a készülő albumról. Augusztusban Emilie bejelentette, hogy az Opheliac-ot kétlemezes változatban jelenteti meg és ami még fontosabb, leszerződött a Trisol Music Group-hoz.!!!!