Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


His Infernal Majesty

2008.12.01

  A zenekar a szerelem és a halál témáit elegyíti dalszövegeiben, hangszerelésükre pedig a heavy metal-jellegű gitárstílus jellemző. Innen származik ennek a sajátos zenei stílusnak a neve is: Love metal.

Az együttest 1991-ben alapította az énekes Ville Hermanni Valo, valamint Mikko Viljami "Linde" Lindström {Lily Lazer} és Mikko Henrik Julius Paananen {Migé Amour}. A csapat tagjai jelenleg Ville, Linde, Migé, Jani Purttinen {Emerson Burton} (harmadik billentyűsként a zenekar történetében) és Mikko Karppinen {Gas Lipstick} (második dobosként).

  A zenekar neve eredetileg a 'His Infernal Majesty' (Ő Pokoli Fensége) kifejezés szavainak kezdőbetűiből összeállított mozaikszó, de ezt a megjelölést hamar elhagyták azért,mert sátánistáknak vélték őket. Azóta a csapat egyszerűen HIM-ként szerepel, bár a régi név a maiKép napig félreértések forrása. Az együttes folyamatosan rájátszik a kétértelműségekre: legemlékezetesebb példa erre az USA-beli Hanson együttes megalakulása apropóján "félremagyarázott" "Hanson Is Murder" ("A Hanson Gyilkosság").

  A zenekar első kislemezét 1996-ban adta ki 666 Ways To Love: Prologue címmel, amely tartalmazza az egyetlen publikus fényképet Valo édesanyjáról, Anitáról. Mire az együttes kiadta a Chris Isaak-feldolgozás Wicked Game című dalt, már Finnország-szerte ismertek voltak. 1997-ben, mikor megjelent első albumuk, a Greatest Lovesongs Vol. 666, hosszú skandináv turnéra indultak.

   A második album, melyet Wales-ben vettek fel, 2000-ben jelent meg, és a Razorblade Romance címet kapta. A lemez, és az arról kimásolt Join Me In Death című dal hatalmas sikert aratott egész Európában. A fent említett dal a The 13th Floor címet viselő science fiction-film európai változatának betétdala lett, ami csak növelte az együttes népszerűségét (egy ideig elfoglalták a német toplista első helyét is).

   Ez az album néhány amerikai boltban is megjelent, de az együttesnek itt nem volt joga a HIMHER nevet, de ez a csere csak Amerikában, és csak ennek az albumnak a promóciója során valósult meg. Később aztán sikerült megvásárolni a jogokat a HIM név használatára, így a soron következő lemezeket már gond nélkül kiadhatták ezen a néven. név használatához, mert ennek jogait egy másik zenekar birtokolta. Emiatt egy időre kénytelenek voltak felvenni a még le nem védett

   2003-ban látott napvilágot a harmadik, Deep Shadows And Brillant Highlights névre keresztelt album. A felvételek után a csapat három tagja, Linde, Ville és Migé Amour megalapítoták a Daniel Lioneye nevű rock'n'roll-együttest.

   A negyedik lemez, a Love Metal 2004-ben született meg, és ezt már az amerikai média Kép (Kerrang és Rolling Stone-magazinok) is felkapta. Ennek köszönhetően a HIM 2004 februárjától egy éven keresztül turnézott az USA-ban.

   A következő album, a Dark Light 2005.szeptember 26-án került az üzletekbe. A csapat menedzsere Seppo Vesterinen, aki mellesleg a The Rasmus ügyeit is intézi, de dolgozott a Hanoi Rocks-szal, a 80-as évek nemzetközileg legsikeresebb finn glam rock-együttesével is.

  Új lemezük, a Venus Doom Németországban 2007. szeptember 14-én, világszerte 2007. szeptember 17-én, az USA-ban 2007. szeptember 18-án jelent meg. A "Give It A Name Festival '07"-n a HIM már eljátszotta a "Dead Lovers' Lane" című dalt a Venus Doom-ról, e szám videoklipje pedig már elérhető a YouTube-on.

Új DVD-jük,melynek címe "Digital Versatile Doom" Valószínűleg 2008. április végén jelenik meg.

Heartagram:

  A HIM manapság sajátos szimbólumáról, a heartagramról is ismert. Ezt a jelet maga Ville találta ki, egy szív és egy pentagramma egyesítésével, ami az élet és a halál, valamint a szerelem és gyűlölet kontrasztját hivatott szimbolizálni. A HIM és a heartagram gyakran jelenik meg különböző show-műsorokban, mint például a Viva La Bam-show-ban, valamint Bam Margera CKY-videóiban, ahol gyakran a HIM dalaiból veszik az aláfestőzenéket.

Kép