Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


The Rasmus

2008.04.12

   Az együttes 1995-ben alakult, amit 1 év után a Peep megjelenése követett. Ez talán egy kissé gyenge volt első próbálkozásnak.

  Szerencsére Lauri nem adta fel. Az elkövetkezendő öt évben újabb 3 album látta meg a napvilágot, ám ez is csak arra volt jó, hogy elfogadtassák magukat hazájukban, Finnországban. 2001 végén azonban úgy gondolom, megtört a jég. Az Into piacra dobása nem volt rossz húzás. A még "szelíd" lemeznek köszönhetően az együttes népszerűsége nagyot ugrott, nemcsak az anyaországban, hanem a környező országokban is. Az ezt követő turnék és fellépések alatt titokban természetesen készült a nem várt 6. album, amit 2003-ban Dead Letters néven adtak ki.Kép
Lényegében a világhírt a Dead Letter jelentette. A melodikus, melankólikus dallamok szinte megbabonázzák a hallgatót. Az albumon olyan nyalánkságokat találhatunk, mint például a nagy kedvenc, az In The Shadow, vagy mint az In My Life.

    Aztán 2005-ben megjelent a Hide From The Sun című albumuk, ami egy kicsit keméynyebbre sikeredett a Dead Letter-nél. De nem számít, mivel ez is kíváló album lett a srácoktól. Olyan nagyszerű számok vannak rajta, mint a Sail away, Shot vagy a Dead Promises.

TAGOK:

Lauri Ylönen – ének, szövegíró

Aki Markus Hakala – gitár

Eero Heionen – basszus

Pauli Ratasalmi - dobok